Ingrediënten (2 personen)
- 2 zalmfilets (a 150 gram)
- 300 gram verse asperges (geschild)
- 200 gram krieltjes (bio)
- 2 eieren (bio)
- 15 gram verse bieslook
- 2 flinke tl grove mosterd
- 1 tl kokosvet
- olijfolie
- verse peper
- himalayazout
Bereiding
Maak de asperges – alvorens te koken – de asperges goed schoon. Dat gaat als volgt. Snijd ongeveer 1 of 2 cm van de onderkant (het droge, houterige deel) en schil vervolgens de asperges met een dunschiller. Tip: leg de aspergen op een snijplank, houd vast bij de kop en schil vanaf de kop naar de onderkant. Bewaar de geschilde asperges in een vochtige doek totdat ze de pan in gaan.
Doe de asperges in een pan met ruim water en een snufje zout en kook – afhankelijk van de dikte van de stelen én van persoonlijke voorkeur – in zo’n 10 minuten gaar. Als de onderkant zacht aanvoelt, zijn de asperges klaar.
Kook tegelijkertijd 6 eieren – eveneens naar persoonlijke voorkeur – zo’n 6 minuten, laat schrikken, pel ze en verwijder van 4 eieren het eigeel. Leg de asperges en gekookte eieren op het bord, besprenkel met het vocht van de asperges. Hak tot slot de bieslook fijn en strooi over het geheel. Voeg naar smaak nog peper en zout toe en je hebt een heerlijk vegetarisch fase 1 gerecht.
Eet smakelijk!
Afslanken met Tim Torfs?
Dit recept is onderdeel van Fase 1 (Dieetfase) van het Tim Torfs dieet, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Het Tim Torfs dieet bestaat uit een uitgebalanceerd 3 Fasen voedingsplan + 2 ondersteunende voedingssupplementen + indien gewenst (online) begeleiding. Na 3 Fasen Tim Torfs dieet heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders. Geloof ons! :)