Paprika, gezond en lekker! En uitstekend voor Fase 1. Dit voelt toch niet als een dieet?
Ingrediënten (2 personen)
- 2 rode paprika’s
- 2 groene paprika’s
- 400 gr rundergehakt
- 1 ui gesnipperd
- 2-3 teentjes knoflook fijngehakt
- 2-3 eetlepels fijngesneden peterselie
- 1 eetlepel sambal oelek
- Zout en peper
Materialen
- Mes
- Snijplank
- Koekenpan
- Ovenschaal
- Aluminiumfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de paprika’s overlangs doormidden en verwijder de zaadlijsten (laat de steeltjes zitten). Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag en roerbak de ui en knoflook 1 minuut. Voeg het gehakt toe en roerbak het in 5 minuten rul en gaar. Neem de pan van het vuur. Roer de peterselie, sambal en zout en peper naar smaak door het gehakt.
Vul de paprikahelften met het gehaktmengsel en verpak elke helft in aluminiumfolie. Bak de paprika’s in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar; vouw 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd de folie open. Lekker met een groene salade.
Tip: Voeg ook eens champignons aan het gehakt toe!
Afslanken met momentum
Dit recept is onderdeel van Fase 1 (Dieetfase) van Tim Torfs, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd 3 Fasen voedingsplan + 2 ondersteunende voedingssupplementen + indien gewenst (online) begeleiding. Na 3 Fasen Tim Torfs heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders. Geloof ons!