Ingrediënten voor 4 personen
- Jonge sla
- 1/4 ijsbergsla
- 1 komkommer
- 100 g gemengde kerstomaten
- 18 kwarieleitjes
- 1400 g Spar grijze garnalen
- 300 g mini groene asperges
- Mespunt cayennepeper
- Bakje waterkers
- 350 g magere plattekaas
- 1 el mosterd
- 1 el sap van citroen
- 6 el mayonaise
Bereiding
Dressing: meng de mayonaise met de mosterd, het citroensap en plattekaas tot een dressing. Kruid met peper en zout.
Blancheer de groene asperges: 2 min en laat onmiddellijk afkoelen in ijskoud water. Was en droog de ijsbergsla. Halveer de kerstomaten en snij de komkommer in dunne schijven. Kook de kwarteleitjes hard in 5 min, laat afkoelen in ijskoud water, pel en halveer.
Leg een laagje gemengde sla en ijsbergsla in de glazen schaal. Bouw de trifle nu verder op met een laagje komkommer, garnalen, tomaten, ei en asperges. Kruid tussen iedere laag met peper en zout. Werk de trifle af met de dressing, tuinkers, een paar garnalen. tomaatjes, kwarteleitjes en cayennepeper.
Afslanken met Tim Torfs?
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.