Heerlijk bij een frisse salade met bijvoorbeeld kip of vis. Echt smullen, maar de avocado met cashews, paneermeel en olie is wel een calorieënbommetje. Dus vooral lekker als traktatie in het weekend 🙂
Bereiding
Cashewdip
Laat de cashewnoten 1,5 uur in water weken, zodat je ze makkelijk kan mixen.
Giet de noten af en doe ze in een kom. Doe hier 3 eetlepels olijfolie bij en een scheutje water en mix met de staafmixer of keukenmachine. Pers een halve limoen uit en doe het sap ook bij de pasta. Mix nog een beetje en voeg eventueel nog wat olie of water toe tot je een egale pasta krijgt. Breng op smaak met het zeezout. De basis van de dipsaus is klaar.
De cashewdip is zo al heel lekker, maar in combinatie met de avocado mag hij wat pittiger. Hou een deel van het mengsel apart om de avocado’s mee te omwikkelen. Breng de rest van de dip op smaak met currypoeder, korianderpoeder en zwarte peper.
Avocadofrietjes
Pel de avocado’s en snij ze in dikke frieten. Doe de cashewdip die je apart hield en het paneermeel in twee aparte kommen. Haal de avocadofrietjes eerst door de cashewdip en rol ze daarna door het paneermeel. Zo krijgen ze zeker een lekker krokant korstje.Leg de frietjes op bakpapier en bak ze 20 a 25 minuten op 230 graden Celsius.
Recept gevonden op blondeblossom.nl
Afslanken met Tim Torfs?
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.