Rode bietenhummus | Instituut Tim Torfs

Rode bietenhummus



Ingrediënten fase 2

  1. 2-3 rode bieten (250 gram)
  2. 1 el olijfolie
  3. 1 tl agavesiroop
  4. 1/2 ui
  5. 1 tl komijn
  6. 150 gr kikkererwten
  7. 2 teentjes knoflook
  8. 30 ml groentebouillon
  9. 30 ml soja yoghurt
  10. 30 ml olijfolie
  11. 1 tl tahin (sesampasta) of 1 tl pindakaas
  12. citroensap — naar smaak
  13. peper en zeezout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de bieten grondig en snij de uiteinden eraf. Schil ze en snij ze vervolgens in vieren. Doe de olie en agavestroop in een ovenschaal en meng de rode bieten er door heen. Zorg dat de partjes aan alle zijden bedekt zijn met stroop en olie.Bestrooi ze met peper en zeezout, dek de schaal af met aluminiumfolie en rooster 1 uur in de voorverwarmde oven tot de bieten zacht zijn als je er met een spies in prikt. Laat ze 5 minuten rusten en afkoelen in de afgedekte schaal. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit wat olie in een pan en stoof de ui glazig. Strooi de komijn over de ui, roer goed om en laat nog 1 minuut meebakken. Doe de geroosterde bieten, samen met de ui en de overige ingrediënten in een kom en pureer alles met de staafmixer tot een egale rode massa. Kruid af naar smaak met peper en zout en eventueel wat extra citroensap.

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Slank met Tim Torfs

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences