Ingrediënten Fase 2
- 1 Bloemkool in roosjes
- 1 Ei
- 50 gr Parmezaan, geraspt
- Gedroogde mix van Italiaanse kruiden (rozemarijn, basilicum, oregano)
- kant-en-klare pesto
- 100 gr Kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 Courgette. in dunne rondjes
- 1 Rode ui, in dunne ringen
- Bussel groene asperges
- Handvol rucola
- Zout
- peper
- Parmezaanschilfers
Bereiding
Verwarm de oven voorop 200°C. Mix de roosjes bloemkool fijn en blancheer de korrels dan 5 min in gezouten kokend water. Verdeel over een schone keukenhanddoek en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Meng de bloemkool met het ei, de Parmezaan en de Italiaanse kruiden en schep dit mengsel in een vlakke cirkel op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak 15 min in de oven. Smeer de pesto uit over de deegbodem van bloemkool en beleg verder met de kerstomaten, courgette-carpaccio, ui en asperges (in korte stukken). Kruid met zout en peper en bak no eens 10 min in de oven. Verdeel er net voor het opdienen de Parmezaanschilfers en de rucola over.
Afslanken met Tim Torfs?
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.