Ingrediënten 2 personen
- 200 gram Runder tartaar
- 4 stronkjes witlof
- 1 grote ui
- 8 champignons
- peper
- zout
- water
Bereiding rundertartaar met witlof
Verwijder de achterkant en de harde kern van de witlof en snijd vervolgens in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de champignons in vieren en bak op hoog vuur alvast goudbruin. Blijf keren om te voorkomen dat ze aanbranden en doe er zo nodig een klein beetje water bij. Voeg na ongeveer 2 minuten de witlof toe. Wok de groente gaar en haal even uit de pan. Bak vervolgens de rundertartaartjes 1 minuut op hoog vuur door ze aan beide kanten dicht te schroeien. Zorg ervoor dat je de tartaar niet te ver doorbakt. Zet het vuur laag, bak het geheel nog een halve minuut en maak op smaak met peper en zout.
TIP: Bak een extra tartaartje om de volgende dag koud te eten bij de lunch.
Afslanken met Tim Torfs?
Dit recept is onderdeel van Fase 1 (Dieetfase) van het Tim Torfs dieet, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Het Tim Torfs dieet bestaat uit een uitgebalanceerd 3 Fasen voedingsplan + 2 ondersteunende voedingssupplementen + indien gewenst (online) begeleiding. Na 3 Fasen Tim Torfs dieet heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders. Geloof ons!