Wij weten al wat we vanavond eten! Deze Fase 1 Proof stamppot met een twist.
Ingrediënten 2 personen
- 1 bloemkool
- 250 gram Spruiten
- 200 gram rundergehakt (mager)
- 1 gesnipperde ui
- Half bakje champignons
- 1 eetlepel sambal oelek
- Theelepel nootmuskaat
- Theelepel paprikapoeder
- Zout en peper
Stamppot met een twist
Snijd de bloemkool in roosjes en kook in ruim water gaar. Zet intussen de (geschoonde) spruiten op met een laagje water. Snijd de champignons, snipper de ui en fruit aan in de koekenpan met een theelepeltje sambal en 2 eetlepels water. Voeg na een paar minuten het gehakt rul toe en roer eventueel nog een theelepel sambal door de mix. Laat op laag vuur sudderen. Als de bloemkool helemaal gaar gekookt is, giet af, voeg peper en zout toe en stamp fijn tot een puree. Giet vervolgens de spruiten af en bestrooi naar smaak met nootmuskaat. Kruid het gehakt naar smaak met peper, zout en eventueel met wat paprikapoeder. Verdeel over twee borden en giet eventueel nog wat vocht van de gekruide gehaktmix over de bloemkoolpuree. Hollandse kost met een twist!
Tip: De spruiten kun je uiteraard vervangen door een groente naar keuze!
Afslanken met Tim Torfs?
Dit recept is onderdeel van Fase 1 (Dieetfase) van het Tim Torfs dieet, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Het Tim Torfs dieet bestaat uit een uitgebalanceerd 3 Fasen voedingsplan + 2 ondersteunende voedingssupplementen + indien gewenst (online) begeleiding. Na 3 Fasen Tim Torfs dieet heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders. Geloof ons!