Ingrediënten 4 personen
- 1 pakje tofu naturel (375 g)
- 2 tl sambal oelek
- 1 a 2 teentje(s) knoflook
- 1 bakje champignons (250 g), in plakjes
- 1 zak gewassen spinazie (450 g)
Een makkelijke, gezonde maaltijd met tofuroerbak! Voor de vegetariërs onder ons prima te maken met tofu, maar kan natuurlijk ook met stukjes kip- of kalkoenfilet. Aan jou de keuze!
Tofuroerbak met spinazie en champignons
Laat de tofu uitlekken. Dep droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de tofu met de sambal in een kom en zet apart. Hak de teentjes knoflook in stukjes en snijd champignons in plakjes.
Verwarm de wok (met anti-aanbaklaag) en bak de champignons met de knoflook twee minuten. Voeg de spinazie in delen toe aan de champignons en laat slinken. Schep uit de wok in een schaal en zet apart. Zet de wok terug op het vuur en roerbak de tofu in drie minuten rondom bruin. Meng met het spinazie-champignonmengsel en serveer op diepe borden.
Enjoy!
Afslanken met Tim Torfs?
Dit recept is onderdeel van Fase 1 (Dieetfase) van het Tim Torfs dieet, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Het Tim Torfs dieet bestaat uit een uitgebalanceerd 3 Fasen voedingsplan + 2 ondersteunende voedingssupplementen + indien gewenst (online) begeleiding. Na 3 Fasen Tim Torfs dieet heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders. Geloof ons!