Gele tomatensoep met rul gehakt | Instituut Tim Torfs

Gele tomatensoep met rul gehakt



Ingrediënten (4 personen) 

  • 750 gram gele tomaten (verkrijgbaar bij verswinkel of markt)
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 sjalot
  • 1 grote ui
  • 3 groentebouillonblokjes (liefst bio)
  • 2 stengels selderij
  • 3 takjes peterselie
  • Flinke tl sambal
  • tl tamarinde
  • Zout, peper

Bereiding gele tomatensoep met rul gehakt

Gele tomatensoep. Omdat het kan! En omdat het er zo lekker zomers uitziet! Pel het sjalotje en snipper fijn en doe hetzelfde met de ui. Fruit vervolgens aan in een soeppan (eventueel met vetvrije cooking spray). Was de tomaten en selderij, snijd in stukken en doe samen met 1 liter water en de bouillonblokjes in de soeppan. Laat zo’n 15 minuten koken. Zet in de tussentijd een braadpan op hoog vuur en braad het gehakt rul aan met 2 el bouillon en sambal, tamarinde saus, peper en zout naar smaak. Pureer vervolgens de soep met een staafmixer tot een gladde massa en breng opnieuw zachtjes aan de kook. Voeg het rulle gehakt met vocht toe (scheelt weer balletjes draaien en zorgt voor een fijne bite in de soep!) en laat nog even 3 minuten koken. Knip tot slot de (gewassen) peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Een easy peasy en supergezonde lunch!

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is onderdeel van Fase 1 (Dieetfase) van het Tim Torfs dieet, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Het Tim Torfs dieet bestaat uit een uitgebalanceerd 3 Fasen voedingsplan + 2 ondersteunende voedingssupplementen + indien gewenst (online) begeleiding. Na 3 Fasen Tim Torfs dieet heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders. Geloof ons! 


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Slank met Tim Torfs

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences