Aspergeslaatje met gerookte zalm en zachtgekookt ei | Instituut Tim Torfs

Aspergeslaatje met gerookte zalm en zachtgekookt ei



Ingrediënten (4 personen) 

  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 kg witte asperges
  • 100 gram erwten
  • 1 krop sla naar keuze
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 1 theelepel honing
  • Peper en zout

Asperges en zalm doen het altijd goed samen. Zo ook in dit lekkere, simpele recept: een aspergeslaatje!

Bereiding van het aspergeslaatje

Snijd als eerste de plakjes gerookte zalm in brede repen. Schil vervolgens de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Daarna snijd je ze in stukjes van 4 centimeter en kookt ze 6 minuten in licht gezouten water. Giet de asperges af en spoel ze tot slot even af onder koud water.

Bak de asperges goudbruin in een koekenpan. Voeg op het laatste moment de erwten even kort toe. Kook de eieren 5 minuten zacht in kokend water. Spoel ze even onder koud water (zo stopt het kookproces meteen).

Maak tussendoor een vinaigrette door de olijfolie met de rodewijnazijn, de honing en peper en zout naar smaak te mengen. Was en snijd de sla en doe deze vervolgens in een schaal. Schenk tenslotte de vinaigrette over de sla.

Leg in elk bord wat salade en verdeel er de asperges, erwten en zalmrepen over. Pel voorzichtig de eieren en snijd de eieren net voor het serveren open en leg ze bovenop. Eet smakelijk!

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Slank met Tim Torfs

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences