Ingrediënten (4 personen)
- 350 g kipfilet, in blokjes gesneden
- 125 g rauwe ham, in fijne reepjes
- 250 g kippengehakt
- 4 eiwitten
- 5 cl gevogeltebouillon
- 1 mespunt nootmuskaatpoeder
- 1 mespunt kruidnagelpoeder
- 1 tl gember
- 1 + 1 tl olijfolie
- 2 sjalotten, gehakt
- 2 teentjes look, gehakt
- 1 tl tijm
- 1 laurierblad
- Peper
- Zout
Bereiding Paté van gevogelte
Laat de oven voorverwarmen op 220° C. Doe de kipfilet en de rauwe ham in de keukenmachine. Mix alles 1 minuut tot een fijne puree. Voeg het kippengehakt aan het gehakte vleesmengsel toe.Voeg de eiwitten, de gevogeltebouillon, het zout (wees extra matig met zout, want rauwe ham en gevogeltegehakt bevatten al zout), de peper, de nootmuskaat, de kruidnagel en de gember toe. Meng alle ingrediënten goed.
Verhit 1 theelepel olijfolie in een pan. Fruit daarin de sjalotten met de look en de tijm gedurende 1 minuut, voeg vervolgens toe aan de vleesbereiding en meng alles goed door elkaar.Smeer een cakevorm (22 cm X 10 cm) in met de rest van de olijfolie.Giet het mengsel in de cakevorm en leg het laurierblad er bovenop. Bedek met aluminiumfolie. Laat dit garen in de oven au bain-marie gedurende 20 minuten. Verlaag de temperatuur tot 165° C en laat nog 30 minuten verder garen. Prik in de paté met een mespunt om na te gaan of hij voldoende gebakken is. De paté is klaar als er niets aan het mes blijft kleven. Haal de paté uit de vorm en zet minimaal 3 uur opzij, alvorens te serveren.
Afslanken met Tim Torfs?
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.