Ingrediënten 8 personen
- Deeg bodem
- 210 gram volkoren rijstmeel
- 110 gram amandelmeel
- 150 gram kokosolie
- 50 ml agavesiroop
- Snufje zout
- Citroenrasp van halve citroen
- Deeg bovenkant
- 60 gram amandelmeel
- 30 gram rijstmeel
- 25 gram ketanmeel (of gewoon rijstmeel)
- 50 gram kokosolie
- 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel citroensap
- Vulling
- 5 grote zoet/zure appels (bijv. Elstar)
- Sap van halve citroen
- Flink wat kaneel (2 eetlepels)
- Naar smaak rozijnen en/of noten
- Extra
- Kokos- of olijfolie om in te vetten
De geur van verse appeltaart, wie houdt daar nou niet van? En dan ook nog in een glutenvrije variant met minder suiker en in ieder geval geen geraffineerde suiker. Echt genieten!
Glutenvrije appeltaart met minder suiker
Verwarm de over voor op 180 graden. Meng in een grote kom alle ingrediënten voor de bodem en kneed goed door elkaar. Wikkel in aluminiumfolie en laat even rustig in de koelkast (30 min.). Meng nu in dezelfde kom de ingrediënten voor het deeg voor de bovenkant. Kneed goed door elkaar en zet ook dit deeg even apart in aluminiumfolie.
Schil de appels en snijd iedere appel in vier parten en daarna in schijfjes. Doe in een kom en meng met de kaneel en het citroensap en eventueel rozijnen of noten.
Vet een springvorm (20 cm) in met wat kokosolie of olijfolie. Pak het deeg voor de bodem en bekleed daarmee de springvorm. Zorg dat zowel de bodem als een stuk van de zijkant goed bedekt zijn. Hoe hoger het deeg aan de zijkant, hoe hoger je appeltaart straks is. Vul de springvorm met de appelvulling en druk een beetje aan.
Pak nu het deeg voor de bovenkant. Rol dit uit en verdeel het in reepjes waarmee je de appelvulling bekleed. Als je wat deeg overhoudt kun je dit verkruimelen en over de appeltaart strooien, dat geeft het net wat extra smaak.
Bak de appeltaart nu in ongeveer 45-50 minuten goudbruin. Eventueel kun je de laatste 10 minuten de temperatuur verhogen naar 200 graden om de bovenkant mooi bruin en knapperig te krijgen. Let op, iedere oven is anders dus houdt je appeltaart ondertussen wel in de gaten!
Laat de appeltaart even een kwartiertje afkoelen en haal hem dan uit de springvorm. Eet smakelijk!
Afslanken en lekker eten met Tim Torfs
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!