Ingrediënten 2 personen
- 2 uien
- 500 ml runderbouillon
- 2 tenen knoflook
- 1/2 theelepel zoetstof
- peper
- handje kaas oud
Bereiding Franse uiensoep
Als eerste stap voor het maken van de uiensoep pers je de knoflook, snijd je de ui in dunne ringen en bak in een steelpan op middelhoog vuur. Als volgende Roer je de zoetstof erdoorheen en bak circa 10 minuten tot de uien zijn gekarameliseerd. Voeg de runderbouillon toe en breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur lager, dek af en laat nog 15 minuten sudderen. Voeg voor het serveren zwarte peper toe en gratineer met een handje oude kaas.
Tip: Bezoek Tim Torfs Recepten Fase 1 en Fase 2 voor lekkerere, gemakkelijker te maken soepen.
Afslanken en lekker eten met Tim Torfs
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!