Ingrediënten 2 personen
- 250 gram kipfilet
- 1/2 krop Romeinse sla
- 3 eieren
- 25 gram Parmezaanse kaas
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel paneermeel
- 2 eetlepels yoghurt biologisch
- 1/2 citroen
- 4 eetlepels olijfolie
- peper
Bereiding
Snijd de kipfilet in plakjes. Klop vervolgens in een diep bord 1 ei los met zout en versgemalen peper. Haal de plakjes kip door het ei en wentel daarna door het paneermeel. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de kip om en om in circa 5 minuten knapperig. Prak 2 ansjovisfilets fijn in een wijde schaal, meng de knoflook (geperst) en yoghurt erdoorheen, knijp de citroen uit en meng met een garde tot een dressing. Snijd de sla in repen en mix met de dressing. Leg de plakjes kip, de gekookte eieren (in partjes) en de rest van de ansjovisfilets erboven op en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.
Afslanken en lekker eten met Tim Torfs
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!