Ingrediënten
- 2 uien
- 1 bussel prei (enkel het wit)
- 1 bussel bleekselder
- 2 bussels witte asperges
- 1 dl magere melk
- 1 el olijfolie
- 1 snuifje nootmuskaat
- 2 kippenbouillon
Bereiding
Maak alle groenten schoon, en snij vervolgens deze groenten in grove stukken.De snijwijze heeft geen belang, aangezien we de soep straks zullen mixen.Hou van de asperges wel de topjes opzij; we gaan deze immers gebruiken als garnituur in de soep.
Vervolgens zetten we een grote pot op het vuur, en voegen 1 eetlepel olijfolie toe die we goed uitspreiden over de bodem van de pot (of gebruik de pamspray) We stoven vervolgens de groenten kort aan, tot ze glazig zien. (zeker niet kleuren) Vervolgens vullen we aan met verse kippenbouillon tot je een goede verhouding hebt groenten-vocht.
Breng dit intussen aan de kook.Laat dit nu 20 minuten koken, voeg de melk toe, zet er de mixer in, en kruid af met nootmuskaat, en zout. (indien nodig) Voeg nu de aspergepunten toe, en laat nog even doorkoken tot deze gaar zijn. Serveer de soep in een soepbord of kommetje, en werk af met een klein beetje peper van de molen.
Afslanken met Tim Torfs?
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.