Ingrediënten 8 personen
- 450 gram amandelmeel
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- ½ theelepel bicarbonaat (baking soda)
- ½ eetlepel appelazijn
- Handje blauwe bessen
Bananenbrood, inmiddels een klassieker die het altijd goed blijft doen!
Bananenbrood Classic
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de eieren, bicarbonaat en appelazijn goed door elkaar met een mixer. Voeg vervolgens het amandelmeel toe terwijl je goed blijft mixen. Pureer de bananen en voeg de puree toe aan de andere ingrediënten.
Meng alles goed door elkaar. Schenk het beslag in een ingevet bakblik en zet het ongeveer 30 minuten in de oven. Je kunt controleren of de binnenkant gaar is door even met een satéprikker in het brood te prikken. Als deze prikker droog blijft is het bananenbrood klaar! Laat het brood dan nog wel even goed afkoelen, dan is het makkelijker om te snijden. Lekker met een hand blauwe bessen!
Het brood kan ongeveer 2 dagen bewaard worden in de koeling, mits het goed zuurstofarm wordt bewaard. Ideaal om dus de volgende dag als snelle snack te verorberen!
Afslanken en lekker eten met Tim Torfs
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!