Ingrediënten 1 personen
- 1 kopje havermout
- 1 theelepel kaneel
- handje bosbessen
- halve banaan
- walnoten
- amandelen
Bereiding havermoutpap met blauwe bessen
Laat de havermout een nachtje wellen (niet noodzakelijk) in koud water zodat je het ‘s-ochtends minder lang hoeft te koken en de havermoutpap toch makkelijk te verteren is. Doe een kopje havermout (meer of minder naar energiebehoefte) samen met 2 kopjes koud water in een pannetje. Dek het pannetje af met een deksel of wat vershoudfolie en zet het in de koelkast. Haal ‘s-ochtends het pannetje uit de koelkast en zet het op een middelhoog vuur. Wanneer het kookt zet je het vuur laag en laat je het ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken. Wel af en toe doorroeren en in de buurt blijven want het brandt zo aan. Doe de havermout in een kommetje en roer er naar wens een theelepel kaneel doorheen. Snijd de banaan in plakjes en garneer samen met de bosbessen de havermout. Strooi er eventueel nog wat walnoten en amandelen over en eet smakelijk! Je kunt de havermout ook klaarmaken met amandelmelk in plaats van water en je kunt eindeloos variëren met fruit. Dit is bijvoorbeeld ook erg lekker met aardbeien, frambozen of mango. Wees creatief 🙂 Waar verkrijgbaar? Havermout en amandelmelk zijn verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels zoals Ekoplaza maar ook bij de Albert Heijn. Koop van de amandelmelk liever wel de varianten zonder suiker/zoetstoffen. Deze alternatieve melk is ook geschikt voor mensen met een lactose intolerantie (let op: drink geen amandelmelk als je een notenallergie hebt).
Afslanken en lekker eten met Tim Torfs
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!