2 personen
Ingrediënten
- 300 g sint-jakobsnoten
- 1/2 bloemkool
- 1 limoen
- 1 granaatappel
- 1/4 bussel koriander of peterselie als je liever geen koriander hebt
- 1 limoen (voor de dressing)
- 1 granaatappel (voor de dressing)
- 4 el olijfolie (voor de vinaigrette)
- peper (voor de dressing)
- zout (voor de dressing)
Bereiding
- Maak de dressing: pers het sap van de halve granaatappel in een citruspers. Meng 2 el granaatappelsap met het sap van de limoen en de rest van ingrediënten.
- Snijd de bloemkool met de mandoline in fijne plakjes. Snijd de sint-jakobsnoten en de limoen in ultrafijne plakjes. Schik alles in een grote schaal of op individuele borden. Bestrooi met granaatappelpitten en blaadjes koriander of peterselie
- Besprenkel de carpaccio met dressing en dien meteen op. Serveer de dressing eventueel apart, zodat iedereen er naar eigen smaak kan toevoegen.
Tip: Zet de sint-jakobsnoten 1u. op voorhand in de diepvriezer, zo worden ze harder en kun je ze gemakkelijker snijden.
Afslanken met Tim Torfs?
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.