Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 sinaasappelen
- 2 roze pompelmoezen
- 2 citroenen
- 1 limoen
- 150 g ruwe rietsuiker
- 600 g schilferijs of ijsblokjes
- 6 takjes rozemarijn
- 8 cm gember
- 1 eetlepel kurkuma
Bereiding
- Snijd de gember in plakjes. Breng 1,5 dl water in een steelpan aan de kook met de rietsuiker, 2 takjes rozemarijn en de gember. Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen (giet er een beetje water bij als de siroop te dik wordt). Doe de kurkuma in een kom, filter er de siroop bovenop, meng goed en laat afkoelen.
- Snijd de limoen en de halve sinaasappel in schijfjes en houd ze apart. Schil 1 pompelmoes, 1 sinaasappel en 1 citroen à vif. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en verdeel ze over 4 glazen.
- Pers het sap van 1 citroen, 2 sinaasappelen en 1 pompelmoes. Schenk het sap in de glazen, voeg de siroop en het schilferijs toe. Werk af met limoenschijfjes, sinaasappelschijfjes en 1 takje rozemarijn. Dien meteen op.
Tip: En voor een versie met alcohol? Gemakkelijk: voeg 6 cl wodka per glas toe.
Afslanken met Tim Torfs?
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.