4 personen
- 300g kruimige aardappelen
- 1kg worteltjes & peultjes
- 600 g verse kabeljauwfilet
- 75 g paneermeel
- 2 ei
- 2 el tarwebloem
- 2 el (olijf) olie
- 30 g verse peterselie
- 25 g ongezouten roomboter
- 150 ml halfvolle melk
- ½ tl nootmuskaat
Bereiding
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in ruim water met eventueel zout gedurende 20 min. Kook ondertussen de worteltjes 8 min. Voeg de laatste 2 min. de peultjes toe. Giet af in een vergiet en spoel kort af onder koud stromend water.
Snijd de kabeljauw in 4 stukken. Doe het paneermeel in een diep bord. Klop de eieren los in een ander bord. Bestrooi de kabeljauw met de bloem, peper en zout. Haal de kabeljauw achtereenvolgens door het ei en paneermeel. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauwhaas in 8-10 min. goudbruin. Keer halverwege. ( Je mag het paneermeel ook weglaten als je het liever niet krokant hebt ! )
Snijd de peterselie fijn. Giet de aardappelen af. Voeg de boter, melk, peterselie en nootmuskaat toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de kabeljauwhaas met de peterseliepuree en groenten over de borden.
Afslanken met Tim Torfs?
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.