Met dit gerecht waan je je even in een sterrenrestaurant. Het is heerlijk, ziet er prachtig uit en is nog best makkelijk te maken ook. Tarbot is wel een relatief duur visje. Maar wil je eens uitpakken, dan is dit echt een aanrader!
INGREDIËNTEN (VOOR 2 PERS)
- 2 tarbotfilets (150 gr per stuk)
- 300 gr bospaddenstoelen (groenteboer)
- 200 gr zeekraal (vishandel)
- 1 citroen
- 1 teen knoflook
- 2 takjes verse peterselie
- zout en peper
- 1 dl olijfolie
Bereiding
ers de citroen uit en doe het sap in een schaal. Pers vervolgens de knoflook erboven uit. Peterselie fijn knippen en erdoor roeren. Leg de visfilets in het citroenmengsel en laat afgedekt 1 uur marineren in de koelkast. Bestrooi de vis met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de vis op de huidkant 2 tot 3 minuten bruin en gaar. Bak de vis daarna nog 1 minuut op de andere kant. Serveer met gebakken zeekraal en gebakken bospaddenstoelen. Besprenkel met wat olijfolie en eventueel wat citroensap.
Smakelijk eten!
Afslanken met Tim Torfs?
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.