Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 teentjes look
- 1 ajuin
- 2 tomaten
- 1 groene jalapeno peper
- 1 avocado
- 1 limoen
- 150 gram kipfilet
- 4 volkoren tortillawraps
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 vetarm kippenbouillonblokje
- 100 gram geraspte kaas
- 2 eetlepels water
- zwarte peper
- zout
Pel de knoflook.
Breng water aan de kook. Voeg het kippebouillonblokje toe samen met de tenen knoflook.
Leg de kipfilet in het kokend water en laat op laag vuur 10min pocheren.
Giet af en laat de kip afkoelen.
Snijd de tortilla’s in de helft en elke helft snijd je in 6 puntjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de olijfolie.
Bak de tortilla puntjes in het midden van de oven gedurende 6 a 7 minuten.
Schep halverwege om en zet de ovengrill aan.
Snijd de tomaten in partjes. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Halveer de avocado. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijdt deze in kleine blokjes.
Meng de tomaten- en de avocadoblokjes en pers de limoen er over uit. Schep goed om.
Snijd de ui in halve ringen. Prak de gare tenen knoflook met een vork fijn.
Snijd de jalapenopeper in dunne ringen. Trek de kipfilet met 2 vorken van elkaar. (Pulled chicken) en meng met de geplette knoflook, en de 2 el water. Breng op smaak met peper en zout.
Neem de tortillachips uit de oven.
Verdeel eerst de pulled chicken, de ajuin, jalapenopeper en kaas over de tortillachips.
Bak nog 4 minuten onder de ovengrill tot de kaas gesmolten is en de tortillachips goudbruin zijn.
Haal uit de oven en verdeel het tomaten- avocadomengsel over de nacho’s en dien op.
Afslanken en lekker eten met Tim Torfs
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.