witte asperges zorgen goed voor je ganse lichaam: van huid en haar tot immuunsysteem en botten
Hier is een recept voor een lauwe salade met scampi, witte asperges, haricots verts, appel en currysaus voor 2 personen:
Ingrediënten
- 300g scampi
- 250g witte asperges
- 150g haricots verts
- 1 appel
- 2 soorten sla: rucola & eentje naar keuze
- 2 eetlepels currypoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- Handvol verse koriander ( voor de liefhebbers )
- Zout en zwarte peper
Instructies
- Schil de witte asperges en snijd ze in stukken van ongeveer 2 cm.
- Kook de aspergestukken in kokend water met zout gedurende 5-7 minuten tot ze zacht zijn. Giet af en houd ze apart.
- Blancheer de haricots verts gedurende 2-3 minuten in kokend gezouten water. Giet af en houd ze apart.
- Schil de appel en snijd deze in dunne partjes.
- Snijd de koriander fijn.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de scampi ongeveer 2-3 minuten aan elke kant tot ze roze en gaar zijn.
- Haal de scampi uit de pan en houd ze apart.
- Voeg het currypoeder toe aan de pan en bak dit 1-2 minuten tot het gaat geuren.
- Blus af met de witte wijnazijn en voeg de honing toe. Roer alles goed door elkaar.
- Voeg de asperges, haricots verts, en appelpartjes toe aan de pan en meng alles met de currysaus.
- Voeg de scampi toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.
- Voeg zout en zwarte peper toe naar smaak.
- Bestrooi de salade met de fijngesneden koriander, rucola, sla naar keuze en serveer direct.
Eet smakelijk!