Je kan deze Ceasar Salade als hapje serveren of je maakt er voldoende en je hebt een maaltijd.
Dit zijn de ingrediënten voor 2 personen als lunch:
2 eetlepels traditionele olijfolie
250 gr kipfilet
1 teentje knoflook
1 afbakciabattina
6 scharreleitjes
1 krop babyromainesla
75 ml verse sladressing caesar
bakpapier
tapasprikkers
Verwarm de oven voor op 180° C. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak in 13-15 min. gaar.
Snijd de knoflook fijn. Snijd de ciabattina in blokjes van 2 cm en schep samen met de knoflook en de rest van de olie om in een kom. Verdeel het brood over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 15 min. goudbruin in de oven tot croutons. Schep halverwege om. Kook ondertussen de eieren in 6 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel en halveer ze.
Snijd de babyromainesla in kwarten en snijd deze in de breedte in 3 gelijke stukken. Snijd de kip in blokjes van 2 cm. Rijg een partje sla, een blokje kip, een crouton en een half eitje aan een prikker en maak zo ook de rest van de prikkers. Serveer met de caesardressing.
|