Groene asperges met kersttomaatjes en gegrilde steak | Instituut Tim Torfs

Groene asperges met kersttomaatjes en gegrilde steak


Gezond eten is ook echt lekker eten!

Ingrediënten

  • 2 biefstukken
  • 500g groene asperges
  • 250g kerstomaatjes
  • Pamspray
  • Zeezout
  • Versgemalen zwarte peper


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de houtachtige uiteinden van de asperges af en leg ze in een grote ovenschaal.
  3. Voeg de kerstomaatjes toe aan de ovenschaal.
  4. Besprenkel de asperges en tomaten met olijfolie en bestrooi met zeezout en versgemalen zwarte peper. 
  5. Rooster de groenten in de oven gedurende ongeveer 15 minuten, of tot de asperges gaar zijn en de tomaten beginnen te barsten.
  6. Terwijl de groenten in de oven zijn, verwarm je een grillpan op hoog vuur. Bestrooi de biefstukken met zout en peper.
  7. Leg de biefstuk in de hete grillpan met pamspray en bak naar wens. Voor medium-rare, bak elke kant ongeveer 3-4 minuten.
  8. Haal de biefstuk van de grill en laat het rusten voor een paar minuten om de sappen te laten herverdelen.
  9. Serveer de gegrilde biefstuk met de geroosterde asperges en kerstomaatjes. 

Peper

Asperges worden vaak beschouwd als een heerlijke groente. Ze staan bekend als de "koningin van de lentegroenten" en worden geprezen om hun unieke en subtiele smaak. Daarnaast zijn asperges ook erg voedzaam. Ze zijn vullend maar caloriearm, en ze zijn een geweldige bron van vitamines en mineralen, wat ze een uitstekende keuze maakt voor een gezond dieet. Onthoud dat de smaak van asperges, net als elke groente, kan variëren afhankelijk van de manier waarop ze worden bereid en geserveerd.

 

Asperges met ei en bieslook

Ingrediënten (2 personen) 2 zalmfilets (a 150 gram) 300 gram verse asperges (geschild) 200 gram krieltjes (bio) 2 eieren (bio) 15 gram verse...

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Slank met Tim Torfs

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences