Zomerse scampispies met salade | Instituut Tim Torfs

Zomerse scampispies met salade


Dit recept is perfect voor een zonnige zomerdag

Ingrediënten voor de scampispiezen

  • 16 rauwe scampi's, gepeld en schoongemaakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • blokjes courgette
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 houten of metalen spiesjes

Ingrediënten voor de salade

  • 1 krop sla, gescheurd
  • 2 rijpe tomaten, in blokjes
  • 1 komkommer, in plakjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • Vers citroensap naar smaak
  • Olijfolie, zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Week de houten spiesjes 30 minuten in water om te voorkomen dat ze verbranden op de grill (als je metalen spiesjes gebruikt, kun je deze stap overslaan).
  2. Meng de rauwe scampi's met de knoflook, olijfolie, zout en peper. Laat 10 minuten rusten om de smaken te laten intrekken.
  3. Rijg de scampi's aan de spiesjes en doe er telkens een blokje courgette tussen.
  4. Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur. Grill de scampispiezen 2-3 minuten per kant, tot ze roze en gaar zijn.
  5. Om de salade te maken, combineer je de sla, tomaten, komkommer en rode ui in een grote kom.
  6. Besprenkel het citroensap en de olijfolie over de salade, en breng op smaak met zout en peper. Meng goed door elkaar.
  7. Serveer de scampispiezen op een groot bord of schaal, met de salade erbij.

Sweet chili dressing is zeker een aanrader voor bij deze zomerse salade.

Dressing sweet chili

 

Granaatappel ice-tea

Ingrediënten 1 persoon 1 liter kokend water3 el groene thee2 granaatappels, de pitjes1 el honing10 druppels vloeibare stevia1 sinaasappel, h...

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Slank met Tim Torfs

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences