Asperges met zalm


Asperges met zalm is een heerlijke combinatie! Hier is een eenvoudig recept om van te genieten.

Ingrediënten

  • 500 gram verse asperges
  • 2 zalmfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Vers citroensap
  • Gehakte verse kruiden zoals dille of peterselie

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd ongeveer 2 cm van de houtachtige uiteinden af. Als je dunne asperges hebt, kun je deze stap overslaan.
  2. Breng een ruime pan met water aan de kook. Voeg een snufje zout toe. Voeg de asperges toe en kook ze ongeveer 5-7 minuten, of totdat ze gaar maar nog knapperig zijn. Giet de asperges af en zet opzij.
  3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe. Breng de zalmfilets op smaak met zout en peper en leg ze in de pan, met de huid naar beneden. Bak de zalm ongeveer 3-4 minuten aan elke kant, of totdat hij gaar is en gemakkelijk uit elkaar valt.
  4. Serveer de zalm samen met de gekookte asperges. Besprenkel met verse citroensap en garneer indien gewenst met gehakte kruiden.

Dit gerecht is lekker als hoofdgerecht of als lichte lunch. Asperges en zalm vormen samen een voedzame maaltijd met veel gezonde voedingsstoffen.

Tim's Zwarte Peper

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Slank met Tim Torfs

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences