Een top gerechtje als lunch
Ingrediënten
- 1 grote zoete aardappel
- zout, peper en nootmuskaat
- avocado
- fijngesneden ui
- limoensap
- kleine tomaatjes in stukjes gesneden
- eieren
- olijfolie
Bereiding
Snij lange, iets dikkere plakken van de zoete aardappel. Leg ze op een bakplaat en bestrooi ze met een beetje olijfolie en grof zout. Bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Maak ondertussen guacamole. Prak de avocado en meng er limoensap en fijngesneden ui bij. Voeg de blokjes tomaatjes toe en kruid af met peper en zout.
Bak een spiegeleitje en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Bestrijk de toast van zoete aardappel met guacamole en leg er het gebakken spiegeleitje op.
Smakelijk!
Tim's Zwarte PeperZoete aardappelen zijn er in verschillende kleuren, waaronder oranje, wit, geel en paars. De kleur van de zoete aardappel wordt bepaald door de aanwezigheid van verschillende antioxidanten en voedingsstoffen.
Guacamole dipAperitieven zonder schuldgevoel met deze lekker guacamole dip Ingrediënten Avocado Limoen Fijngesneden ui Teentje knoflook geperst Peper en ... |