Hallo! Hier is een recept voor 'Witte asperges met grijze garnalen en geklaarde boter'. Dit recept is voor twee personen.
Ingrediënten:
- 1 kg verse witte asperges
- 200 gram grijze garnalen
- 2 eieren
- 1 bosje verse peterselie
- Zout en peper naar smaak
- 150 gram ongezouten boter
Bereidingswijze:
- Begin met het schillen van de asperges, snij vervolgens ongeveer 2 cm van de onderkant af.
- Kook de asperges in ruim water met een beetje zout voor zo'n 15-20 minuten, afhankelijk van de dikte. Je kunt controleren of de asperges gaar zijn door er met een vork in te prikken; ze moeten zacht zijn maar nog wel wat weerstand geven.
- Terwijl de asperges koken, kun je de eieren hard koken. Dit duurt ongeveer 9-12 minuten.
- Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze. Hak de eieren en de peterselie fijn.
- Nu gaan we de boter klaren. Dit doe je door de boter in een pan op laag vuur te laten smelten. De melkproteïnen in de boter zullen gaan schuimen. Schep dit schuim eraf en wat overblijft is geklaarde boter.
- Meng de geklaarde boter met de gehakte eieren, peterselie, zout en peper.
- Als de asperges klaar zijn, laat je ze uitlekken.
- Serveer de asperges op de borden, leg de grijze garnalen eroverheen en schep tenslotte de botersaus erover.
Asperges zijn zeer gezond. Ze bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan vitamines en mineralen, waaronder vitamine K, vitamine C, vitamine E, vitamine B6 en foliumzuur. Daarnaast bevatten ze een goede hoeveelheid vezels, die bijdragen aan een gezonde spijsvertering. Asperges bevatten ook antioxidanten, die helpen om het lichaam te beschermen tegen schadelijke stoffen. Echter, personen met bepaalde gezondheidsomstandigheden zoals jicht of nierproblemen wordt soms geadviseerd de inname van asperges te beperken vanwege hun hoge gehalte aan purines.
Eet smakelijk!