Parelcouscoussalade met gegrilde halloumi


Genieten van zomerse avonden met deze lekkere salade

Ingrediënten

  • 200 gram parelcouscous
  • 250 gram halloumi kaas
  • 100 gram gemengde noten (zoals pecannoten, amandelen, walnoten)
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 komkommer, in blokjes gesneden
  • Een handvol kleine tomaatjes
  • Gekookte erwtjes
  • Een handvol verse muntblaadjes, fijngehakt
  • Een handvol verse peterselie, fijngehakt
  • Sap van 1 citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water. Laat het afkoelen.
  2. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Snijd de halloumi kaas in plakken van ongeveer 1 cm dik. Grill de plakjes halloumi aan beide zijden tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  3. In een grote kom, meng de afgekoelde parelcouscous, paprika, komkommer, tomaatjes, erwten, gehakte muntblaadjes en peterselie.
  4. Maak de dressing door het mengen van citroensap, olijfolie, zout en peper in een aparte kom.
  5. Giet de dressing over de parelcouscoussalade en meng goed.
  6. Verdeel de salade over de borden en garneer met de gegrilde halloumi en eventueel gehakte noten.
  7. Serveer de parelcouscoussalade als bijgerecht of als hoofdmaaltijd.

Tim's Zwarte Peper

Halloumi wordt als lekkere kaas beschouwd omwille van de unieke textuur. Wanneer halloumi wordt gebakken of gegrild, ontwikkelt het een knapperige buitenkant. Het heeft een natuurlijke zoute smaak, waardoor het een uitgesproken en karakteristiek aroma heeft.

Image description

Gerd verliest 32kg en Veronique 12kg: samen een nieuw leven!

Succesverhalen

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Slank met Tim Torfs

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences