Tagliatelle van courgette met zalm


Genieten van een lichte en smaakvolle gezonde maaltijd

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 200 gram zalmfilet
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • Viskruiden
  • Zout en peper
  • Verse basilicumblaadjes
  • pijnboompitten

Bereiding

  1. Gebruik een spiralizer of een julienne-schiller om de courgettes in lange, dunne slierten te snijden om zo de tagliatelle te maken. Als je geen spiralizer hebt, kun je ook een dunschiller gebruiken om brede linten van de courgette te snijden en deze vervolgens in reepjes snijden.
  2. Snijd de zalmfilet in blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze kort aan.
  4. Voeg de zalm en voeg de viskruiden toe en bak deze aan alle kanten goudbruin en gaar.
  5. Voeg de courgette tagliatelle toe aan de pan en bak deze gedurende 2-3 minuten, of tot ze net gaar zijn maar nog wel een beetje knapperig.
  6. Besprenkel het geheel met het citroensap en breng op smaak met zout en peper.
  7. Roer alles voorzichtig door elkaar, zodat de saus en smaken zich goed vermengen met de tagliatelle en zalm.
  8. Verdeel de courgette tagliatelle met zalm over borden en garneer met verse basilicumblaadjes en pijnboompitjes.

Feeling Fishy - Viskruiden

Courgette zijn geliefde groenten om verschillende redenen:

  1. Milde smaak: Courgette heeft een milde smaak die het gemakkelijk maakt om te combineren met andere ingrediënten. Het voegt een lichte en frisse smaak toe aan gerechten, waardoor het geschikt is voor diverse culinaire bereidingen.
  2. Veelzijdigheid: Courgette kan op verschillende manieren worden bereid, zoals gegrild, gestoomd, gebakken, geroerbakt, gevuld of verwerkt tot noedels. 
  3. Voedingswaarde: Courgette is een voedzame groente met een laag caloriegehalte en bevat veel vitamines en mineralen. Het is een goede bron van vitamine C, vitamine A, kalium en vezels. Het helpt ook bij het hydrateren van het lichaam, omdat het voor ongeveer 95% uit water bestaat.
  4. Textuur: Courgette heeft een knapperige textuur wanneer het vers wordt gebruikt, wat een aangename beet geeft aan gerechten. Het behoudt ook zijn textuur goed bij het koken, waardoor het een veelzijdige groente is om mee te werken.
  5. Gezondheidsvoordelen: Het eten van courgette kan bijdragen aan een gezonde spijsvertering vanwege het hoge vezelgehalte. Het bevat ook antioxidanten die helpen bij het bestrijden van ontstekingen en het versterken van het immuunsysteem.
  6. Dieetvriendelijk: Vanwege het lage caloriegehalte en de hoge voedingswaarde is courgette een uitstekende keuze voor mensen die letten op hun calorie-inname of die een gezond en uitgebalanceerd dieet volgen.

Al deze aspecten maken courgette tot een heerlijke groente die gemakkelijk in verschillende gerechten kan worden verwerkt. Het is niet alleen lekker, maar ook gezond en voegt variatie toe aan maaltijden.

Image description

Slank en fit met Tim Torfs Foodboxen

Kies voor je gemak en eet toch lekker vers dankzij de Tim Torfs Foodboxen.

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Slank met Tim Torfs

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences