Wat is buikvet?


Buikvet is vet dat zich ophoopt rond je middel of buik. Het wordt ook wel visceraal vet genoemd omdat het zich nestelt tussen je organen in je buik, waaronder de lever, de maag en de darmen. Dit type vet is anders dan het vet dat zich onder de huid bevindt, bekend als subcutaan vet.

Buikvet wordt als bijzonder gevaarlijk beschouwd omdat het in verband is gebracht met verschillende gezondheidscomplicaties, zoals hartziekten, diabetes type 2, hoge bloeddruk en slaapapneu. Overmatig buikvet kan ook leiden tot inflammatoire ziekten omdat het vetweefsel in de buik ontstekingsbevorderende stoffen aanmaakt.

Daarom is het verliezen van buikvet niet alleen belangrijk voor esthetische redenen, maar ook voor de algehele gezondheid. Dit is waar gezonde eetgewoonten en lichaamsbeweging een cruciale rol spelen. 

Image description

"Je zou bijna niet geloven dat ik op de voor-foto sta!"

Dag lieve lezers, Ik wil graag mijn persoonlijke succesverhaal met jullie delen. In 2024, het jaar dat ik 30 werd, besloot ik dat het tijd w...

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Slank met Tim Torfs

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences