Bloemkoolcouscous met makreel voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 1 middelgrote bloemkool
- 2 makreelfilets
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Sap en rasp van 1 sinaasappel
- Een handvol verse platte peterselie, fijngehakt
- Een handvol granaatappelpitjes
- 125g hummus naar keuze
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Verwijder de bladeren en de dikke stronk van de bloemkool en snijd de bloemkool in roosjes.
- Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine en pulseer tot je een couscousachtige textuur krijgt. Zet apart.
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze kort tot het geurig is.
- Voeg de bloemkoolcouscous toe aan de pan en roer goed door. Voeg het sinaasappelsap en de rasp toe en breng op smaak met zout en peper.
- Bak de bloemkoolcouscous gedurende ongeveer 5-7 minuten, of tot het beetgaar is.
- Terwijl de bloemkoolcouscous bakt, grill je de makreelfilets in een grillpan of bak je ze in een koekenpan met wat olijfolie.
- Haal de makreelfilets uit de pan en laat ze iets afkoelen. Verwijder eventuele graten en breek de vis in stukjes.
- Voeg de fijngehakte platte peterselie toe aan de bloemkoolcouscous en meng goed.
- Verdeel de bloemkoolcouscous over twee borden. Leg de stukjes makreel er bovenop.
- Serveer de bloemkoolcouscous met makreel met een lepel hummus erbij en bestrooi met granaatappelpitjes.
- Garneer indien gewenst met extra peterselie en serveer het gerecht warm.
De combinatie van de bloemkoolcouscous, de malse makreel, de frisse smaak van sinaasappel, de knapperige granaatappelpitjes en de romige hummus zorgt voor een heerlijk en gezond gerecht. Eet smakelijk!
Won Ton soepWon Ton soep voor 4 personen: Won Ton soep is een traditionele Chinese soep die vaak wordt geserveerd als voorgerecht. Het belangrijkste ing... |