Hier is een recept voor gehaktbrood met gelakt spek, geïnspireerd door Tim Torfs:
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g gemengd gehakt (rundvlees en varkensvlees)
- 1 ei
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 sneetjes oud brood, verkruimeld
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel ketchup
- 1 eetlepel Worcestershiresaus
- Zout en peper naar smaak
- 8 plakjes ontbijtspek
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels bruine suiker
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng in een grote kom het gehakt, ei, ui, knoflook, broodkruimels, mosterd, ketchup, Worcestershiresaus, zout en peper. Kneed goed door tot alles goed gemengd is.
- Vorm het gehaktmengsel tot een langwerpig brood.
- Wikkel de plakjes ontbijtspek rondom het gehaktbrood, zodat het volledig bedekt is. Druk goed aan.
- Leg het gehaktbrood op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Meng in een kleine kom de honing en bruine suiker. Bestrijk het spek op het gehaktbrood met het honing-suikermengsel.
- Plaats het gehaktbrood in de voorverwarmde oven en bak gedurende 40-45 minuten, of tot het spek mooi goudbruin en knapperig is en het gehakt gaar is.
- Haal het gehaktbrood uit de oven en laat het een paar minuten rusten alvorens het in plakken te snijden.
- Serveer het gehaktbrood met gelakt spek met aardappelpuree, groenten of een frisse salade.
Geniet van je gehaktbrood!
Won Ton soepWon Ton soep voor 4 personen: Won Ton soep is een traditionele Chinese soep die vaak wordt geserveerd als voorgerecht. Het belangrijkste ing... |