Het recept voor een heerlijke ovenschotel met spinazie, ricotta, tomaten, gehakt en peterselie is voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 250 gram gehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 gram spinazie, gewassen en uitgelekt
- 200 gram ricotta
- 4 tomaten, in plakjes gesneden
- Een handvol verse peterselie, fijngehakt
- 100 gram geraspte kaas (bijv. mozzarella)
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Verhit een beetje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze zacht en glazig is.
- Voeg het gehakt toe aan de pan en bak het rul totdat het bruin is. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee.
- Voeg de spinazie toe aan de pan en laat het slinken. Breng op smaak met zout en peper.
- Haal de pan van het vuur en meng de ricotta en peterselie erdoorheen.
- Vet een ovenschaal lichtjes in met olijfolie. Leg een laagje plakjes tomaat op de bodem van de ovenschaal.
- Voeg een laagje van het gehakt-spinaziemengsel toe bovenop de tomaten.
- Herhaal de lagen tomaat en gehakt-spinazie tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje tomaat bovenop.
- Bestrooi de ovenschotel met geraspte kaas.
- Bak de ovenschotel ongeveer 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de kaas mooi goudbruin is.
- Haal de ovenschotel uit de oven en laat het een paar minuten afkoelen voordat je het serveert.
- Serveer de ovenschotel warm en geniet van deze heerlijke en voedzame maaltijd!
Eet smakelijk!
Gezonde receptenGezonde recepten Fase 1 Dieetfase Het Tim Torfs lifestyle programma is gebaseerd op de combinatie voedingsplan, supplementen en begeleiding.... |