Witloof gevuld met gehakt & bloemkoolrijst | Instituut Tim Torfs

Witloof gevuld met gehakt & bloemkoolrijst

Witloof gevuld met gehakt & bloemkoolrijst

 "Witlof gevuld met pittig gehakt & bloemkoolrijst" voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 8 stronken witlof
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel sambal (naar smaak)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 zak bloemkoolrijst
  • Gehakte cashwenoten kan je toevoegen vanaf fase 2!
  • 200 gram champignons, in plakjes
  • 100 gram geraspte kaas kan je toevoegen vanaf fase 2!
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Breng een grote pan met water en een snufje zout aan de kook.
  3. Snijd de kontjes van de witlofstronken en kook ze 5 minuten in het kokende water.
  4. Giet de witlof af en laat ze uitlekken.
  5. Verhit wat pamspray in een grote koekenpan en bak het gehakt rul.
  6. Voeg de paprika, ui, knoflook, bloemkoolrijst en sambal toe en bak deze kort mee.
  7. Roer de sojasaus en de champignons erdoorheen en bak nog 5 minuten.
  8. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.
  9. Snijd de witlofstronken in de lengte doormidden en verwijder de harde kern.
  10. Vul elke witlofhelft royaal met het gehaktmengsel.
  11. Leg de gevulde witlofstronken in een ovenschaal en bestrooi ze met geraspte kaas (fase 2!).
  12. Bak de witlof in de oven voor ongeveer 15 minuten, of tot de kaas goudbruin en knapperig is.
  13. Serveer de witlof gevuld met pittig gehakt met bloemkoolrijst.

Geniet van dit heerlijke gerecht!

Baksprays

 

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Slank met Tim Torfs

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences