"Witlof gevuld met pittig gehakt & bloemkoolrijst" voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 8 stronken witlof
- 400 gram rundergehakt
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel sambal (naar smaak)
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 zak bloemkoolrijst
- Gehakte cashwenoten kan je toevoegen vanaf fase 2!
- 200 gram champignons, in plakjes
- 100 gram geraspte kaas kan je toevoegen vanaf fase 2!
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Breng een grote pan met water en een snufje zout aan de kook.
- Snijd de kontjes van de witlofstronken en kook ze 5 minuten in het kokende water.
- Giet de witlof af en laat ze uitlekken.
- Verhit wat pamspray in een grote koekenpan en bak het gehakt rul.
- Voeg de paprika, ui, knoflook, bloemkoolrijst en sambal toe en bak deze kort mee.
- Roer de sojasaus en de champignons erdoorheen en bak nog 5 minuten.
- Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.
- Snijd de witlofstronken in de lengte doormidden en verwijder de harde kern.
- Vul elke witlofhelft royaal met het gehaktmengsel.
- Leg de gevulde witlofstronken in een ovenschaal en bestrooi ze met geraspte kaas (fase 2!).
- Bak de witlof in de oven voor ongeveer 15 minuten, of tot de kaas goudbruin en knapperig is.
- Serveer de witlof gevuld met pittig gehakt met bloemkoolrijst.
Geniet van dit heerlijke gerecht!