Haaienvinnensoep zonder haaienvinnen. Chinese kippensoep dus :-) | Instituut Tim Torfs

Haaienvinnensoep zonder haaienvinnen. Chinese kippensoep dus :-)

Haaienvinnensoep zonder haaienvinnen. Chinese kippensoep dus :-)

Chinese kippenvinnensoep voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 preiwit, in dunne plakjes gesneden
  • 50 g gember, geschild en fijngehakt
  • 2 steranijs
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 eiwit
  • 150 g gekookte kip, in dunne reepjes gesneden
  • 100 g ham, in dunne reepjes gesneden
  • 1 lente-ui, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verhit een beetje olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de rode ui, knoflook, prei, gember en steranijs toe. Bak ze tot ze zacht en geurig zijn.
  2. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat het ongeveer 10 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  3. Klop het eiwit in een aparte kom lichtjes op.
  4. Voeg het eiwit toe aan de bouillon en roer snel met een vork om dunne sliertjes te vormen.
  5. Voeg de gekookte kip en ham toe aan de soep. Laat het nog een paar minuten sudderen tot de kip en ham goed verwarmd zijn.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de kippenvinnensoep, gegarneerd met fijngehakte lente-ui.

Geniet van je heerlijke Chinese kippenvinnensoep!

Kipfilets met honing, groenten & rijst

Hier is een recept voor kip met honing en rijst, geserveerd met groenten voor 2 personen: Ingrediënten: 2 kipfilets 2 eetlepels honing 2 eet...

 

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Slank met Tim Torfs

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences