Chinese kippenvinnensoep voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 1 rode ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 preiwit, in dunne plakjes gesneden
- 50 g gember, geschild en fijngehakt
- 2 steranijs
- 1 liter kippenbouillon
- 1 eiwit
- 150 g gekookte kip, in dunne reepjes gesneden
- 100 g ham, in dunne reepjes gesneden
- 1 lente-ui, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verhit een beetje olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de rode ui, knoflook, prei, gember en steranijs toe. Bak ze tot ze zacht en geurig zijn.
- Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat het ongeveer 10 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen.
- Klop het eiwit in een aparte kom lichtjes op.
- Voeg het eiwit toe aan de bouillon en roer snel met een vork om dunne sliertjes te vormen.
- Voeg de gekookte kip en ham toe aan de soep. Laat het nog een paar minuten sudderen tot de kip en ham goed verwarmd zijn.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de kippenvinnensoep, gegarneerd met fijngehakte lente-ui.
Geniet van je heerlijke Chinese kippenvinnensoep!
Kipfilets met honing, groenten & rijstHier is een recept voor kip met honing en rijst, geserveerd met groenten voor 2 personen: Ingrediënten: 2 kipfilets 2 eetlepels honing 2 eet... |