Een recept voor wortelsoep met oranjebloesemwater, gember, look en ui voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 1 kg wortelen, geschild en in stukjes gesneden
- 1 ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 cm verse gember, geschild en fijngehakt
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1/2 theelepel ras-el-hanout
- 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel, naar smaak)
- 1 liter groentebouillon
- 1 eetlepel oranjebloesemwater
- Verse koriander of peterselie, fijngehakt (optioneel, ter garnering)
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Verhit een scheut olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, gember en chilipoeder toe en bak ze tot ze zacht en geurig zijn.
- Voeg de wortelen toe en bak ze een paar minuten mee.
- Voeg de komijn, korianderpoeder en ras-el-hanout toe en roer goed om de specerijen gelijkmatig te verdelen.
- Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 15-20 minuten sudderen, of tot de wortelen zacht zijn.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde textuur.
- Roer het oranjebloesemwater door de soep en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de wortelsoep warm. Garneer met verse koriander of peterselie als je dat wilt.
Geniet van de heerlijke wortelsoep met een vleugje oranjebloesemwater, gember, look en ui!
Boost & Happy 5 + 5 gratis: capsules voor 30 weken!!!Siberische Ginseng kan een bijdrage leveren tot meer mentale en fysische energie en helpen om terug te komen in een natuurlijke goede stemming 100% van de wortel! Chroom draagt bij tot het behoud van een normaal bloedsuikergehalte Acetyl-L-Carnitine Zorgt ervoor dat de cellulaire energieproductie wordt bevorderd. De toevoeging van chroom versterkt de eigenschappen van Acetyl-L-Carnitine. |