Een gezonde goulash voor twee personen:
Gezonde Goulash
Ingrediënten:
- 250 gram rundvlees, in blokjes gesneden
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 rode en 1 groene paprika, grof gehakt
- 2 middelgrote tomaten, in blokjes gesneden
- 1 middelgrote courgette, in blokjes gesneden
- 1/2 kopje rode wijn (optioneel)
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel karwijzaad
- 1 laurierblad
- Zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 kop runderbouillon (mag ook van een bouillonblokje)
Bereidingswijze:
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het rundvlees toe en bak het tot het bruin is. Haal het vlees uit de pan en zet het apart.
- Voeg in dezelfde pan de ui toe en bak tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.
- Doe de paprika, tomaten en courgette in de pan en roer goed door.
- Voeg het paprikapoeder, het karwijzaad, het laurierblad en zout en peper toe. Roer goed door zodat alle groenten bedekt zijn met de specerijen.
- Voeg het rundvlees weer toe aan de pan, samen met de rode wijn (indien gebruikt) en de runderbouillon. Roer goed door.
- Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het geheel ongeveer 2 uur sudderen, of tot het vlees mals is. Roer af en toe.
- Serveer de goulash met een frisse salade of gestoomde groenten voor een complete, gezonde maaltijd.
Eet smakelijk!
Daen verliest 25,2 kilo in 11 weken! "Wat een hunk!"Een complete metamorfose in amper 3 maanden tijd! Zonder honger! Zonder shakes! Zonder vervangmaaltijden! |