Heksenkaas is een populaire dip in België, gemaakt van roomkaas, prei en verse kruiden. Het recept is eenvoudig en kan gemakkelijk thuis worden gemaakt met ingrediënten die vaak beschikbaar zijn.
Ingrediënten
- 200 gram roomkaas
- ¾ prei (alleen het witte gedeelte)
- 1 kleine teen knoflook
- 2 eetlepels verse peterselie
- 2 eetlepels verse bieslook
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 eetlepel suiker
- ½ theelepel zout
- 1 theelepel mosterd
- Zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze
- Snijd de prei in dunne plakjes en hak de verse kruiden fijn.
- Neem een kom en voeg de roomkaas toe. Knijp de teen knoflook boven de kom uit en voeg de andere ingrediënten toe.
- Meng alles goed door elkaar tot je een gladde massa krijgt.
- Proef en breng indien nodig op smaak met extra zout en peper.
- Laat de Heksenkaas minstens een uur in de koelkast staan om de smaken goed te laten intrekken.
- Serveer de Heksenkaas met brood of gebruik het als dip voor groenten.
Geniet van je zelfgemaakte Heksenkaas!
Tip: Je kunt de Heksenkaas naar eigen smaak aanpassen. Houd je van pittig? Voeg dan wat chili flakes toe. En voor extra smaak kun je wat geraspte oude kaas door de Heksenkaas roeren.
Daen verliest 25,2 kilo in 11 weken! "Wat een hunk!"Een complete metamorfose in amper 3 maanden tijd! Zonder honger! Zonder shakes! Zonder vervangmaaltijden! |