Een recept voor kabeljauw in de oven met warme groenten voor twee personen:
Kabeljauw in de Oven met Warme Groenten
Ingrediënten:
- 2 kabeljauwfilets van ongeveer 150 gram per stuk
- 1 citroen
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Voor de groenten:
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 1 rode ui, in blokjes gesneden
- 10 cherrytomaten, gehalveerd
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel verse tijm, fijngehakt
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Leg de kabeljauwfilets op een groot stuk aluminiumfolie. Besprenkel ze met het sap van een halve citroen, de knoflook, olijfolie, en peper en zout naar smaak. Wikkel de folie om de vis en zorg dat het pakketje goed afgesloten is.
- Leg de kabeljauwpakketjes in een ovenschaal en bak ze in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de vis gemakkelijk met een vork kan worden geflitst.
- Terwijl de vis bakt, bereid je de groenten. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de paprika, courgette, en rode ui toe en sauteer tot ze zacht beginnen te worden, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de cherrytomaten en tijm toe aan de pan. Bak nog 5 minuten, of tot de tomaten zachter maar nog steeds sappig zijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de gebakken kabeljauw met de warme groenten. Garneer met partjes van de overgebleven halve citroen.
Eet smakelijk!
Daen verliest 25,2 kilo in 11 weken! "Wat een hunk!"Een complete metamorfose in amper 3 maanden tijd! Zonder honger! Zonder shakes! Zonder vervangmaaltijden! |