Hier is een heerlijk recept voor Winterse Andijviepuree met Kalkoenfilets en Pickles van Devos Lemmens, perfect voor twee personen. Dit gerecht combineert de voedzame kracht van andijvie met malse kalkoenfilets en een smaakvolle touch van pickles.
Ingrediënten
- 300 gram andijvie, gewassen en fijngesneden
- 200 gram aardappelen, geschild en in blokjes
- 2 kalkoenfilets (ongeveer 150 gram elk)
- 2 eetlepels Pickles van Devos Lemmens
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel boter
- 50 ml melk
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Aardappelen koken: Kook de aardappelblokjes in een pan met licht gezouten water tot ze gaar zijn, ongeveer 15-20 minuten.
- Andijvie bereiden: Terwijl de aardappelen koken, verwarm je een eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden andijvie toe en roerbak deze kort, tot de andijvie net geslonken is. Zet het opzij.
- Kalkoenfilets bakken: Kruid de kalkoenfilets met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kalkoenfilets in ongeveer 4-5 minuten aan elke kant goudbruin en gaar. Haal de filets uit de pan en laat ze rusten onder aluminiumfolie.
- Puree maken: Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Voeg de melk toe en stamp de aardappelen tot een smeuïge puree. Voeg de gebakken andijvie toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
- Opdienen: Verdeel de andijviepuree over twee borden. Leg de kalkoenfilets erop en serveer met een eetlepel Pickles van Devos Lemmens bovenop de kalkoen voor een extra smaakdimensie.
- Smakelijk eten!
Dit gerecht is niet alleen eenvoudig te bereiden, maar ook heerlijk voedzaam. Perfect voor een koude winteravond! Eet smakelijk!
Elke verliest 25 kilo in amper 4 maanden dankzij Tim TorfsHeel twijfelachtig nam ik contact, want ik wist niet als dit wel wat voor mij was. Een dieet, zou ik dat wel kunnen? Laat staan volhouden? Maar ik was klaar voor mijn nieuwe ik! |