Hier is een heerlijk en gezond recept voor havermout met rode biet en appel, perfect voor twee personen:
Ingrediënten
- 100 g havermout
- 1 middelgrote rode biet, gekookt en geraspt
- 1 appel, geschild en in blokjes gesneden
- 500 ml melk of plantaardige melk (zoals amandelmelk)
- 1 theelepel kaneel
- Een snufje zout
- Honing of ahornsiroop naar smaak
- Optionele toppings: walnoten, chiazaad of een lepel yoghurt
Bereidingswijze
- Havermout Basis Bereiden:
- Doe de havermout en melk in een pan en voeg een snufje zout toe. Breng het zachtjes aan de kook op middelhoog vuur.
- Toevoegen van Smaken:
- Voeg geraspte rode biet en kaneel toe aan de pan en laat het geheel onder voortdurend roeren zachtjes pruttelen tot de havermout dik en romig is.
- Appel Toevoegen:
- Voeg de appelstukjes toe en kook nog een paar minuten door, zodat de appel iets zachter wordt maar nog steeds een beetje knapperig blijft.
- Op Smaak Brengen:
- Roer er honing of ahornsiroop door naar smaak.
- Serveren:
- Verdeel de havermout over twee kommen. Voeg eventueel toppings toe zoals walnoten, chiazaad of een lepel yoghurt voor extra smaak en textuur.
Geniet van dit voedzame ontbijt of smakelijke snack dat zowel gezond als vullend is!
Elke verliest 25 kilo in amper 4 maanden dankzij Tim TorfsHeel twijfelachtig nam ik contact, want ik wist niet als dit wel wat voor mij was. Een dieet, zou ik dat wel kunnen? Laat staan volhouden? Maar ik was klaar voor mijn nieuwe ik! |