Omelet met Groenten | Instituut Tim Torfs

Omelet met Groenten

Omelet met Groenten

Hier is een eenvoudig recept voor een omelet voor één persoon, gemaakt met een volledig ei, drie eigelen en groenten, gebakken met Pamspray:

Groenteomelet met Eigeel

Ingrediënten

  • 1 volledig ei
  • 3 eigelen
  • 1/4 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1/4 courgette, in kleine blokjes gesneden
  • 1 lente-ui, fijngesneden
  • Handjevol spinazie, grof gehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • Pamspray 

Bereidingswijze

  1. Ei Mengsel Voorbereiden: Klop het volledige ei en de drie eigelen samen in een kom.Voeg zout en peper naar smaak toe en mix goed.
  2. Klop het volledige ei en de drie eigelen samen in een kom.
  3. Voeg zout en peper naar smaak toe en mix goed.
  4. Groenten Voorbereiden: Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en spray licht in met Pamspray.Voeg de paprika, courgette en lente-ui toe aan de pan en bak gedurende 2-3 minuten tot ze zacht beginnen te worden.Voeg de spinazie toe en bak tot deze geslonken is.
  5. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en spray licht in met Pamspray.
  6. Voeg de paprika, courgette en lente-ui toe aan de pan en bak gedurende 2-3 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
  7. Voeg de spinazie toe en bak tot deze geslonken is.
  8. Omelet Maken: Verspreid de groenten gelijkmatig over de pan.Giet het ei mengsel over de groenten.Laat de omelet zonder roeren bakken tot de randen beginnen te stollen.
  9. Verspreid de groenten gelijkmatig over de pan.
  10. Giet het ei mengsel over de groenten.
  11. Laat de omelet zonder roeren bakken tot de randen beginnen te stollen.
  12. Omelet Afronden: Gebruik een spatel om de randen voorzichtig los te maken van de pan.Kantel de pan lichtjes en gebruik de spatel om de omelet voorzichtig dubbel te vouwen.Laat de omelet nog een minuut bakken tot deze volledig gaar is.
  13. Gebruik een spatel om de randen voorzichtig los te maken van de pan.
  14. Kantel de pan lichtjes en gebruik de spatel om de omelet voorzichtig dubbel te vouwen.
  15. Laat de omelet nog een minuut bakken tot deze volledig gaar is.
  16. Serveren: Schuif de omelet voorzichtig uit de pan op een bord.Serveer direct voor een warme, voedzame maaltijd.
  17. Schuif de omelet voorzichtig uit de pan op een bord.
  18. Serveer direct voor een warme, voedzame maaltijd.

Tips

  • Je kunt variëren met de groenten naar eigen smaak, zoals champignons of tomaten.
  • Voor wat extra smaak, kun je geraspte kaas (fase 2) of verse kruiden zoals basilicum of peterselie toevoegen.
  • Deze omelet is een eiwitrijk gerecht dat perfect is voor een voedzaam ontbijt (fase 2) of lunch. Geniet ervan!

Elke verliest 25 kilo in amper 4 maanden dankzij Tim Torfs

Heel twijfelachtig nam ik contact, want ik wist niet als dit wel wat voor mij was. Een dieet, zou ik dat wel kunnen? Laat staan volhouden? Maar ik was klaar voor mijn nieuwe ik!

 

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Slank met Tim Torfs

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences